Apple a depasit Google si e cel mai valoros brand al lumii

Scris de

Apple a furat coroana de cel mai valoros brand al lumii de la Google, incheind o domnie de 4 ani a gigantului care detine cel mai mare motor de cautare de pe planeta, potrivit studiului anual BrandZ, realizat de Millward Brown.

Brandul Apple valoreaza acum 153 miliarde de dolari, aproape jumatate din capitalizarea Apple si in crestere cu 84% fata de anul trecut. Studiul lauda grija gigantului electronicelor pentru detalii si spune ca Apple a reusit ceea ce fac producatorii de lux: cu cat pretul este mai mare, cu atat dorinta de a avea un gadget al companiei este mai mare.

Pe locul al doilea se afla Google, care a avut o scadere de 2%, in ciuda avansului pe piata de cautare si a boom-ului de care se bucura Android. Brandul Google valoreaza acum 111,5 miliarde de dolari.
IBM se claseaza pe podium, cu o crestere de 17%, pana la 100,9 miliarde de dolari.
Pe urmatoarele locuri se afla McDonalds (4), Microsoft (5), Coca-Cola (6), operatorul telecom AT&T (7), Marlboro (8), China Mobile (9) si General Electric (10).

Din primele 10 branduri, 6 sunt din lumea IT.

Facebook a intrat in top 100 direct pe locul 35, cu o valoare de 19,1 miliarde de dolair, in vreme ce Baidu – rivalul chinez al Google, se afla pe locul 29 (anterior pe 46), cu  22,6 miliarde de dolari.

Update: acum si video!

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: edibleapple.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.