Apple a intrat in clubul select al companiilor care valoreaza peste 200 miliarde $

Scris de

Dupa cresterea de marti, cand o actiune a ajuns sa valoreze 223,02 dolari pe bursa, valoarea de piata a companiei Apple a depasit 200 de miliarde de dolari. Gigantul intra astfel intr-un club foarte select. Numai alte patru companii americane, Exxon Mobil (315 miliarde de dolari), Microsoft (252 miliarde), Wal-Mart Stores (206 miliarde) si Berkshire Hathaway (204 miliarde), au valori de piata care depasesc nivelul de 200 de miliarde de dolari.

Cresterea titlurilor Apple a fost sutinuta in primul rand de entuziasmul provocat de lansarea tabletei iPad pe 3 aprilie in SUA. Cele 906,8 milioane de actiuni ale producatorului iPhone valoreaza in acest moment 202,2 miliarde de dolari.

In ultimii ani compania a facut tranzitia de la o entitate centrata pe computere la unul dintre furnizorii de top de dispozitive mobile, cu vanzari anuale de peste 50 de miliarde de dolari. In urma cu patru ani vanzarile Apple se ridicau la „numai” 14 miliarde de dolari.

Sursa: latimesblogs.latimes.com
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.