Asia va detine jumatate din productia economica mondiala in 2050

Scris de

ContinentBanca Asiatica de Dezvoltare (ADB) estimeaza ca Asia va detine jumatate din totalul productiei economice mondiale in 2050, daca isi pastreaza ritmul actual de crestere.

ADB a preconizat ca produsul intern brut combinat al Asiei poate creste de la 17,000 miliarde de euro in 2010 la 174,000 miliarde de euro in 2050, ceea ce ar insemna ca nivelul veniturilor din Asia sa le atinga pe cele ale Europei din prezent.

Aceasta crestere va fi posibila daca provocari majore precum inegalitatea, coruptia si schimbarile climatice vor fi combatute in Asia. “Prin dublarea cotei sale din produsului intern brut mondial la 52% pana in 2050, Asia va reusi sa recastige pozitia economica dominanta pe care o detinea cu aproximativ 300 de ani in urma, cand a inceput revolutia industriala”, au declarat reprezentanti ai bancii.

Tarile din regiune trebuie sa se straduiasca nu doar sa reduca lipsa de venituri, ci si sa lucreze impreuna pentru a asigura sanse egale de angajare si acces la resurse a maselor.

Competitivitatea viitoare a Asiei va fi strans legata de cat de eficient va utiliza resursele sale naturale si progresele pe care tehnologia le va face pentru reducerea emisiilor de carbon.

Sursa: BBC
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.