Automobile electrice: Nissan Leaf si Chevy Volt, debut slab

Scris de

General Motors (GM) a reusit sa vanda intre 250 si 350 de automobile hibride Volt in decembrie 2010. Nici Nissan nu se bucura de prea mare succes cu modelul Leaf. Compania a livrat mai putin de 10 autoturisme luna trecuta iar alte 90 de masini vor ajunge la proprietari in aceasta luna. Asta desi pe listele de asteptare pentru cele doua modele se afla peste 50.000 de oameni. Problemele sunt capacitatatile de productie limitate si lipsa unei retele dezvoltate de puncte de incarcare a acumulatorilor. De asemenea, nu sunt nici foarte multi dealeri care comercializeaza autoturismele.

Volt costa 40.280 de dolari iar Leaf 32.780 de dolari.

Nissan Leaf are o autonomie de circa 320 de km la o incarcare a acumulatorilor, operatiune care dureaza intre 16 si 18 ore. Volt este un hibrid care poate merge numai 65 de km pe baterii. Automobilul are si un motor pe benzina, cu o autonomie medie de circa 603 km. GM estimeaza ca va vinde 10.000 astfel de masini in 2011. Nissan nu a facut niciun fel de prognoza. Se stie insa ca fabrica care produce Leaf are o capacitate de productie de 50.000 de masini pe an.

Sursa: CNBC
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.