Averea lui Carlos Slim a ajuns la 70 miliarde de dolari

Scris de

Se pare ca zeii azteci ai ploii l-au ajutat pe miliardarul mexican Carlos Slim Helu. Pachetele de actiuni detinute public de Slim au crescut cu 37% anul trecut, ajungand la 70 de miliarde de dolari, crescand distanta fata de Bill Gates si Warren Buffett.

Din toata aceasta avere, 48,9 miliarde de dolari o reprezinta actiunile detinute la America Movil, un operator de telefonie mobila din America Latina, cu operatiuni in Mexic – de unde face 65% din venituri, dar Brazilia, Columbia si SUA. Cel mai bun activ al sau a fost holdingul minier Grupo Carso, care si-a dublat valoarea.
Slim si familia sa detine 42% din America Movil, 79% din Grupo Carso si 55% din Grupo Financiero Inbursa SAB, o companie de servicii financiare care si-a triplat numarul de sucursale de la finele lui 2008. In plus, va beneficia de un an foarte bun, Mexicul fiind foarte bine pozitionat sa primeasca in acest an investitorii care vor sa diversifice in afara celebrelor Brazilia, Rusia, India si China.

Bill Gates si-a diversificat si el investitiile, avand acum actiuni la conglomeratul media mexican Grupo Televisa si imbuteliatorul Coca-Cola Femsa SAB, tot din aceasta tara. Chiar si cu aceasta diversificare, investitiile facute publice de catre Gates totalizau 26 de miliarde de dolari din care 16,7 miliarde de dolari reprezentand actiunile la Microsoft.
Datele adunate de Bloomberg nu include fondurile de caritate sau fundatia Bill & Melinda Gates. Forbes il dadea pe Gates cu 54 de miliarde de dolari avere, din care 70% este detinuta in fondul Cascade Investment LLC. Acesta nu a anuntat public decat detineri de 5,8 miliarde de dolari pe burse.

Averea lui Warren Buffett luata in considerare este compania sa de investitii Berkshire Hathaway, care are mai departe actiuni la Coca Cola si banca Wells Fargo. Actiunile colosului au urcat cu 21% anul trecut.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: www.homorazzi.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

 1. alex says:

  La America Novil nu ati ingrosat ultimul L.

  Din toata aceasta avere, 48,9 miliarde de dolari o reprezinta actiunile detinute la America Movil, un operator de telefonie mobila din America Latina, cu operatiuni in Mexic – de unde face 65% din venituri, dar Brazilia, Columbia si SUA

  dar Brazilia, Columbia si SUA ce? 🙂

  Alex, the grammar nazi

 2. alex says:

  Slim si familia sa detine 42% din America Movil, 79% din Grupo Carso si 55% din Grupo Financiero Inbursa SAB

  Ar fi trebuit folosita forma plurala a verbului a detine.

  Alex, the grammar nazi

 3. alex says:

  Datele adunate de Bloomberg nu include fondurile de caritate sau fundatia Bill & Melinda Gates.

  Nu includ fondurile….

  Alex, the grammar nazi

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.