Ba un sarut, ba un pumn

Scris de

Domnul Isarescu este un om sovaielnic. Ba le explica romanilor cum a aparat el leul impotriva speculatorilor invadatori, ba le explica pe urma cum trebuie sa-i dea in cap pentru a mari exporturile.

Numai domnia sa stie despre care exporturi vorbeste. Paginile ziarelor care comunica parerile isaresciene sunt pline de comentarii. Balivernele d-lui guvernator prind inca bine la romani. Acestia din urma demonstreaza prin comentariile pe care le fac, ca il vad pe Mugurel ca pe un mare aparator al economiei.

Majoritatea comentariilor se refera la cursul leului si il ridica in slavi pe Isarescu, pentru prestatiile pe care le-a avut in lupta cu speculatorii.

As fi curios sa aflu ce gandesc acesti creduli naivi astazi. BNR a redus dobanda de referinta la 6,5 puncte, vrand sa dea in cap leului. Isarescu sare dintr-o barca intr-alta in timp ce ele se scufunda. Din exemplul Poloniei dl. guvernator nu a invatat nimic. BNR a redus asadar dobanda azi, sperand ca bancile sa ii uremeze exemplul. In timp ce Mugurel vasleste intr-o directie, dl. Boc si guvernul actual al Romaniei vaslesc in directie opusa. Legea falimentului personal va da un pumn direct atat in gura bancilor cat si in gura domnului guvernator.Credeti cumva ca tin partea bancilor? Nicidecum! Cele mai multe ar merita sa se scufunda impreuna cu creditele descreierate pe care le-au dat unor oameni la fel de descreierati. Problema se va ingroasa insa, atunci cand si daca legea falimentului personal va intra in vigoare. Sunt sigur ca la ora la care scriu aceste randuri bancile sa scalda in credite neperformante pe care nu le-au declarat, asteptand vremuri mai “calde” care refuza sa vina. Daca vremurile calde n-au venit, legea domnului Boc anunta furtuna. Romanul smecher a incercat deja sa se eschiveze de la datorii prin minciuni si povesti de adormit copii, chiar si fara legea d-lui prim ministru.Iata insa ca Boc cel mic cu inima mare vrea sa legalizeze aceasta fuga a romanului din fata datoriilor, in timp ce dl Isarescu ar vrea sa reporneasca creditarile care au dus tara in groapa. Domnul guvernator se uita ca intotdeauna in “sus”, in directia in care merge economia. Gestul e oarecum lesne de inteles din moment ce in groapa nu e altceva decat bezna. Din aceasta bezna cu picioarele inglodate in noroi, guvernatorul ii da cu psihologia, incercand sa explice romanilor cum ca rahatul e de fapt ciocolata.

Hai sa ne tranformam si noi in psihologi pentru moment!

Nu pentru a-l concura pe dl. guvernator. Ar fi imposibil, dar totusi, psihologi de nivelul de clasa a cincea. Hai sa presupunem ca ai fost magar si ai sarit in apa de 5 m adancime fara sa sti sa inoti. Pe mal stau eu la vre-o 4 metri de tine. Tu te scufunzi de-ti ies clabuci din urechi. Hai sa trecem acum la partea psihologica. Cu mana pe inima incearca sa raspunzi la aceasta intrebare: ce ai prefera? Sa-ti spun ca esti bou din moment ce ai intrat in apa fara sa sti sa inoti si sa sar dupa tine, ca sa te scot sau ai prefera sa ma apropii de tine cam la un metru distanta, ca sa ma auzi bine si sa-ti soptesc seducator: fi linistit omule, tu de fapt nici nu esti in apa. Felul acesta de a face psihologie duce la cimitir desi pare sa fi sedus multe suflete din aceasta tara.

De la psihologie hai sa trecem acum la cele sapte minuni ale lumii, pardon, la cele 7 negatii isaresciene. Daca esti roman si nu stii de ce ai nevoie e bine totusi sa sti de ce nu ai nevoie.

Iata ca domnul guvernator te ajuta:

Isarescu prezinta cele 7 lucruri de care NU are nevoie Romania:

1. “Avem sanse de crestere economica dar NU ne trebuie un boom economic”.

Stati linistit! De unde atata boom domnule guvernator? Poate din sunetul lopetii lovite de capul vecinului, care sapa aceeasi groapa ca si domnul Boc. Eu stiam ca inecatul suna pleosc.

2. “NU ne trebuie crestere economica cu inflatie, atata timp cat inflatia este un eroziv de incredere pe termen lung”.

Absolut corect! Oare de ce nu va asculta cei care ridica preturile artificial ca intotdeauna, mai ales baietii de la benzina.

3. “NU avem nevoie de crestere care sa reia deficitul extern”.

Absolut corect, dar nu trebuie va bateti capul. Un milion de someri nu mai cumpara ca descreieratii, ca n-au din ce. Productie zero si importuri scazute vor tine deficitul de cont curent in pozitia in care-l doriti. Ati avea probleme daca exporturile ar putea scade sub zero. Nu e cazul, nici macar in tara lui Boc si Basescu.

4. “NU avem nevoie de o crestere economica de natura sa inflameze datoria publica, peste ceea ce inseamna in prezent situaţia Greciei”.

Auleu cata dreptate aveti! Sa dea Blankfein sa va auda si Boc. Problema e ca el sapa alta gropa. Din groapa in groapa sunetul se propaga mai greu. Sa nu uitam nici de faptul ca domnului premier ii plac imprumuturile care nu costa “un leut”, se infrupta din ele cat poate.

5. “NU avem nevoie de o crestere economica cu somaj”.

Aici ati pus iar punctul pe “i”! Cresterea economica cu somaj nu este de fapt crestere economica reala ci o crestere din cifre. Scoateti putin capul din gropa si incercati sa urlati. Poate il ridica cineva pe Boc in gropa vecina ca sa va auda.

6. “NU ne trebuie o crestere economica cu deficite bugetare mari, cu impozite mari”.

Scrieti asta pe o pancarta si hai in fata guvernului. Nu va amestecati cu cei care picheteaza pentru ca ei tot nu stiu de ce picheteaza. Stati mai la o parte ca sa iesiti in evidenta si strigati-i lui Boc. Mai tu stii cine sunt eu?

7. “NU se poate sa creasca salariile fara restructurare. Niciodata, niciodata, niciodata!”

Absolut corect dar Boc e mic si nu aude. A sapat atat de adanc incat nici nu mai vede.

Iata cele doua nu-uri de la subsemnat. Am auzit ca lumea are acum 8 minuni, hai sa le facem 9:

8. Nu fura!

9. Nu te baga. Lasa piata in pace!

Sursa: RENNE
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.