BAE Systems, acuzata de coruptie

Scris de

fregata BAEBAE Systems, cel mai mare producator european de armament, va fi urmarit in justitie de Serious Fraud Office (SFO) pentru dare de mita. Conform acuzatiilor, compania a cheltuit milioane de euro pentru a castiga contracte avantajoase in mai multe tari, printre care se numara Cehia, Romania, Africa de Sud si Tanzania.

SFO (Biroul pentru Fraude Grave din Marea Britanie) investigheaza afacerile companiei cu Africa si Europa de Est de 6 ani. Bae Systems este de asemenea investigata in SUA, unde nu s-au gasit inca dovezi incriminatorii.

SFO a propus companiei sa pledeze vinovata de coruptie si sa plateasca o amenda de pana la un miliard de euro

BAE Systems admite ca nu s-a ridicat intotdeauna la standardele etice firesti.

Compania britanica a vandut doua fregate uzate Romaniei si a inchiriat avioane de lupta in Cehia. Pentru vanzarea unui radar militar catre Tanzania, BAE a platit un comision de 12 milioane de dolari, reprezentand 30% din valoarea contractului, iar pentru un contract cu Africa de Sud in valoare de 1,5 miliarde de lire, a platit mai multe comisioane secrete, estimate la suma de 160 de milioane de lire sterline.

Sursa: Euronews

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.