Bancile americane au nevoie de 100 de miliarde de dolari
Scris de Daniel Ionascu
Aplicarea reglementarilor Basel III ar insemna pentru bancile americane o nevoie de capital situata intre 100 si 150 de miliarde de dolari, din care 90% fiind concentrata in primele sase institutii, scrie ABC News, care citeaza un raport al Barclays.
Studiul asuma ca bancile vor fi obligate sa aiba capital in valoare de 8% din totalul activelor.
Reamintim, la 31 martie 2010 primele sase banci americane dupa active sunt Bank of America (ce a preluat Merrill Lynch) – 2,34 trilioane de dolari, JPMorgan (ce a achizitionat Bear Stearns si Washington Mutual) – 2,13 trilioane, Citigroup – 2 trilioane de dolari, Wells Fargo (care a inghitit Wachovia) – 1,22 trilioane, Goldman Sachs – 880 miliarde de dolari si Morgan Stanley – cu 819 miliarde de dolari, potrivit Infoplease.com.
Alte grupuri mari sunt US Bancorp si PNC Financial, cu active totalizand 282 miliarde de dolari, respectiv 265 miliarde de dolari.
Stirea a sosit in contextul in care Irlanda a fost obligata sa imprumute 80-90 de miliarde de euro pentru a stabiliza sectorul sau bancar.
Etichete: banci, Bank of America, Barclays, Citigroup, extern, Goldman Sachs, Irlanda, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, PNC Financial, raport, stiri, SUA, US Bancorp, Wells Fargo
Comentarii (1)
Active nedeclarate insa mark to market ceea ce le face valoarea indoielnica. In opinia mea Bank of America este banca cea mai aprope de faliment desi plasata pe primul loc pornind de la activele detinute. Cele mai multe active sunt tot datorii, cele tangibile, percum imobiliarele de exemplu, avand azi o alta valoare decat cea declarata.