Bancile americane au nevoie de 100 de miliarde de dolari

Scris de

Aplicarea reglementarilor Basel III ar insemna pentru bancile americane o nevoie de capital situata intre 100 si 150 de miliarde de dolari, din care 90% fiind concentrata in primele sase institutii, scrie ABC News, care citeaza un raport al Barclays.

Studiul asuma ca bancile vor fi obligate sa aiba capital in valoare de 8% din totalul activelor.
Reamintim, la 31 martie 2010 primele sase banci americane dupa active sunt Bank of America (ce a preluat Merrill Lynch) – 2,34 trilioane de dolari, JPMorgan (ce a achizitionat Bear Stearns si Washington Mutual) – 2,13 trilioane, Citigroup – 2 trilioane de dolari, Wells Fargo (care a inghitit Wachovia) – 1,22 trilioane, Goldman Sachs – 880 miliarde de dolari si Morgan Stanley – cu 819 miliarde de dolari, potrivit Infoplease.com.

Alte grupuri mari sunt US Bancorp si PNC Financial, cu active totalizand 282 miliarde de dolari, respectiv 265 miliarde de dolari.

Stirea a sosit in contextul in care Irlanda a fost obligata sa imprumute 80-90 de miliarde de euro pentru a stabiliza sectorul sau bancar.

Sursa: ABC News
Sursa foto: Flickr

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Active nedeclarate insa mark to market ceea ce le face valoarea indoielnica. In opinia mea Bank of America este banca cea mai aprope de faliment desi plasata pe primul loc pornind de la activele detinute. Cele mai multe active sunt tot datorii, cele tangibile, percum imobiliarele de exemplu, avand azi o alta valoare decat cea declarata.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.