Boeing vrea sa trimita pasageri in spatiu

Scris de

Boeing Co planuieste sa ofere pasagerilor sansa calatoriei in spatiu cu o nava pe care o va dezvolta astfel incat sa atinga o orbita joasa, a anuntat compania.

Boeing a anuntat ca a ajuns la o intelegere cu Space Adventures pentru a face reclama la zboruri care vor avea loc cu vehiculele spatiale Boeing CST-100, pe care le dezvolta pentru NASA.

Naveta va putea duce sapte oameni in spatiu cel mai devreme in 2015. Potentialii clienti ar putea fi diversi indivizi, companii dar si organizatii non-guvernamentale si agentii federale.
Space Adventures a aranjat ca sapte participanti sa ajunga in opt misiuni pe Statia Spatiala Internationala.

Guy Laliberte, fondatorul Cirque du Soleil, cel mai celebru circ din lume, a platit anul trecut 35 de milioane de dolari pentru a ajunge in spatiu cu o naveta ruseasca.
Navetele americane vor fi scoase din uz anul viitor. Presedintele Barack Obama a lansat initiativa de a inlocui programele NASA cu “taxiuri” comerciale spatiale.
Pana ce un vehicul spatial va fi gata, SUA va depinde de Rusia pentru a-si transporta oamenii pe Statia Spatiala Internationala, un proiect de 100 de miliarde de dolari care implica 16 tari. Aceasta este in constructie din 1998 incoace la 350 de kilometri deasupra Pamantului.

NASA da Rusiei 51 de milioane de dolari pe fiecare om transportat la bordul Soyuz. Pretul va ajunge la 56 de milioane de dolari in 2013.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.