British Petroleum a devenit cea mai mare companie a Europei

Scris de

bp

BP a atins aceasta performanta dupa ce a majorat productia si a redus costurile intr-un ritm mai rapid, transmite Bloomberg.
Actiunile BP au urcat, luni, cu 2,2%, la 635,5 pence pe unitate, cel mai ridicat nivel atins in ultimele 20 de luni, cotatie care a conferit companiei o capitalizare de 119,2 miliarde de lire sterline (192 miliarde dolari).
Titlurile Shell au avansat luni cu 0,9%, la 1.927 pence pe unitate, ceea ce implica o valoare de piata de 118,3 miliarde de lire.

Directorul general al BP, Tony Hayward, a inversat declinul productiei prin intensificarea activitatilor in Golful Mexic si a dublat obiectivul privind reducerea costurilor, in cadrul unui program de relansare a companiei aplicat de peste doi ani.
Seful Shell, Peter Voser, ia in prezent masuri similare pentru reducerea cheltuielilor prin reducerea cu 20% a numarului de sefi si cu 5.000 a numarului de salariati.
In trimestrul al treilea, BP a avut o productie de 3,9 milioane de barili echivalent de petrol, in timp ce productia Shell a scazut sub trei milioane de barili echivalent de petrol.

Shell are discutii cu Essar Oil pentru vanzarea rafinariilor din Stanlow, Marea Britanie si Hamburg si Heide (Germania). Gigantul petrolier dezvolta proiecte in Qatar si Malaiezia pentru a redresa productia. De asemenea, compania petroliera s-a extins in Canada dar si in Golful Mexic si Brazilia.

BP anunta si ea in septembrie ca lucreaza la campul Tiber din Golful Mexicului, care ar putea detine rezerve de 3 miliarde de barili, ceea ce ar putea crest productia in zona la 600.000 de barili echivalent petrol in 2020, practic o dublare fata de acum.

British Petroleum a ajuns cea mai mare companie a Europei dupa valoarea de piata, depasind rivalii de la Royal Dutch Shell pentru prima oara din octombrie 2006.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: Bloomberg

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.