China a salvat industria auto germana de la colaps

Scris de

In ce situatie ar fi industria auto din Germania astazi fara China, dupa aproape 3 ani de criza economica profunda? Intr-o situatie foarte dificila, potrivit cifrelor.

In primele sase luni ale acestui an, exporturile de masini germane catre China au reprezentat 6,1% din totalul livrarilor de peste hotare ale statului european si au atins valoarea de 4,4 miliarde de euro.

Daca ne uitam la numarul de unitati livrate, situatia este si mai clara. In prima jumatate a lui 2010, constructorii auto germani au livrat pe piata chineza 122.000 de masini, in crestere cu 300% comparativ cu 2009.

Sursa: The Truth About Cars
Sursa foto: The Truth About Cars

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

 1. totedati says:

  iete scârț, a descoperit și neamtul piața chineză!

  iar românii au pus coada prunei la loc!

  cum naiba să îți menții nivelul exporturilor fără a vinde pe piața chineză!? pe ditamai criza în care toate piețele se contractă doar cea chineză crește ca făt frumos din poveste!

  până acum creșteau exporturile chinei în toată lumea … acum, de când cu criza, sa schimbat politica gălbejiților acum are prioritate piața internă … se dă drumul la salarii, se dă drumul la monedă, mai prinde și ea putere, ca să aibe gălbejiții PUTERE DE CUMPĂRARE!

  după vre-o 10-20 de ani de creștere a pietei interne își vor permite ceea ce nu își permit acum să dea șuturi la poponeț unchiului SAM … deocamdată mai e de lucrat la intern …

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.