China, “salvatoarea” lumii

Scris de

Multi asa numiti experti au aratat si arata cu degetul catre China atunci cand vorbesc de salvarea economiilor din lume. In numele globalizarii toti hapsanii si-au mutat afacerile in tara asiatica. Oamenii au uitat de indata ca tara este in continuare condusa de un regim totalitar, avand ca atare si o economie care raspunde tot la comanda directivelor de partid si de stat.

Ca sa-si mentina cifrele economice in ceruri, China a monetizat in stil barbar de hiperinflatie, dar asta conteaza mai putin, atunci cand partidul si nu piata este factorul care dicteaza pretul de schimb al yuanului. In razboiul stelelor valutare acuzatii au fost aruncate de toti catre toti, asta pentru ca ciolanul, adica piata de desfacere pentru export devine tot mai mica, in timp ce combatantii care vor s-o cucereasca sunt tot mai multi.

In articole anterioare eu mi-am aratat scepticismul fata de teoriile lui Geithner, incompetentul si lingaul Goldman, asezat acum pe scaunul de secretar al trezoreriei din SUA. Acesta mieuna deplangand valoarea scazuta a yuanului fata de dolar, in timp ce eu vedeam si vad in continuare un yuan in bucati, in cazul in care valuta ar fi facuta liber convertibila. Cresterea masei monetare din China s-a facut in forma de parabola, vezi implicatia unei astfel de expasiuni, de orice fel de fapt, in articolul parabole.

Nesatuii din corporatiile multinationale si mastodonte si-au parasit toti tarile de bastina astfel incat aproape ca nu mai gasesti produse de nici un fel care sa nu fie fabricate in China. Chiar daca nu am grafice in acest sens incerc sa vizualizez unul prin inchipuire vazand astfel in fata mea tot o parabola atunci cand este vorba de forma grafica a investitiilor straine din China. Chiar daca visele umane par sa nu aiba nicio limita, realitatea inconjuratoare are. China a ajuns sau, mai bine zis, a fost impinsa in opinia mea, spre culmi care pur si simplu nu pot fi sustenabile.

2010Privind masa monetara din graficul alaturat, care se refera dupa cate vezi doar la anul curent 2010, premierul chinez ar trebui sa se numeasca Robert Shiao Mugabe Tza. Zimbabwe a cazut in hiperinflatie parasita de investitori, consecinta fiind pornirea tiparnitelor de catre guvern. In China investitorii se inghesuie inca, asta in timp ce oficialii chinezi au tiparit de zori chiar bani tangibili. Asta pentru a umfla economia cat se poate de bine cu gaze si pentru a evita nemultumirile populare. Cu toate acestea, ei nu se sinchisesc sa critice pe altii, asa cum fac comunistii de obicei, in cazul de fata pe americani cu politica lor monetara cu tot.

Despre aceasta politica dezastruoasa a domnului Barbachi am vorbit de multe ori. Mi se pare totusi de prost gust sa aud critici venite de la cei care au facut-o si mai lata. Eu credeam ca acest stil de-a da lectii altora, in domenii in care tu ai esuat, este un fenomen exclusiv romanesc. Iata ca am gresit. Boala roamaneasca pare sa fi molipsit si China. Pana la urma, si daca te gandesti bine fenomenul, este unul normal. To’as la to’as nu scoate ochii, ba mai mult, ei se mai si aseamana leit in gandire. Cand spun gandire nu ma refer la ceva facut cu creierul, ci la ceva facut din to’asie.

De aceeasi to’asie sufera insa si din pacate si parabolele. Toate au pana la urma aceeasi soarta!

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikispaces

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.