Consumatorii incep sa cheltuie mai mult pe internet

Scris de

eBay si Amazon, gigantii retailului online au avut rezultate financiare mult peste rezultatele anuntate anul trecut in acelasi trimestru indicand faptul ca consumatorii din intreaga lume cheltuie mai mult. Totusi, situatia nu e roz.

eBay a batut asteptarile Wall Street in privinta profitului pe trimestrul al doilea, anuntand 530,2 milioane de dolari profit net la renituri de 2,2 miliarde de dolari, potrivit TechCrunch. Pe actiune, profitul este de 40 de centi in vreme ce analistii se asteptau la 30-38 centi. Profitul net a urcat cu 18% fata de acelasi trimestru din 2009, excluzand Skype.
Ca si in trimestrul precedent, PayPal a adus un nou avant rezultatelor, aducand un milion de noi conturi in fiecare luna.

PayPal, inger si demon

PayPal este o divizie a eBay din 2002 care a raportat in ultimele trei luni un venit net de 817 milioane de dolari in timp ce volumul platilor realizate prin companie a ajuns la 21,4 miliarde de dolari. John Donahoe, directorul executiv al eBay, a anuntat ca PayPal a ajuns acum la 87 milioane de conturi active. In plus, platile realizate cu ajutorul telefoanelor mobile, cresc. Piata de licitatii a eBay cunoaste un boom in lumea mobila, aplicatia pentru iPhone fiind descarcata de 11 milioane de ori.
Totusi, compania ar putea pierde 3,8 miliarde de dolari si tot din cauza diviziei PayPal. Potrivit CNET, XPRT Ventures acuza compania ca PayPal a incorporat in mod voit si constient 6 patente ale sale. eBay a cumparat PayPal in 2002 pentru 1,5 miliarde de dolari.

Kindle se vinde bine dar e sub presiune

In ciuda temerilor ca consumatorii taie din nou de la cheltuieli, acestia inca cheltuie bani pe Amazon.com, scrie New York Times. Cel mai mare retailer online si-a vazut profitul crescand cu 45% in ultimul trimestru fata de cele trei luni similare din 2009, pana la 207 milioane de dolari, de la 142 milioane de dolari. Veniturile au urcat si ele cu 41%, la 6,57 miliarde de dolari de la 4,65 miliarde de dolari. Totusi, compania a ratat tinta analistilor. “Amazon face totul bine, dar mediul economic devine mai greu deoarece consumatorul din SUA devine mai palid”, spune Jordan Rohan, director pentru Internet si media digitala la Stifel Nicolaus.
Investitorii sunt ingrijorati de cresterea dolarului in fata euro si de intensificarea competitiei in piata cititoarelor digitale de carti, in principal din partea iPad-ului lui Apple. La 3 ani de la lansare, Kindle incepe deja sa-si arate contributia: deja cartile digitale vandute de Amazon le-au intrecut pe cele normale. In plus, vanzarile de Kindle au crescut de la o luna la alta, ba chiar s-au triplat in urma reducerilor de preturi, potrivit directorului Jeff Bezos.
Vanzarile de continut media, inclusiv carti, muzica si filme au crescut cu 18%, pana la 2,87 miliarde de dolari in trimestru. In schimb, vanzarile de alte marfuri, inclusiv electronice, jucarii si bijuterii au intrecut pentru prima data continutul media, crescand cu 69%, pana la 3,49 miliarde de dolari.

Imperiul lui Steve Jobs contraataca

In ianuarie Kindle se vanduse in total in 3 milioane de exemplare, numai ca de la lansarea din aprilie pana acum iPad a trecut de 3,27 milioane de bucati, fiind mai prolific decat vanzarile de Kindle in toti cei trei ani. Un raport al Barclays Capital estimeaza vanzari de 3 milioane de exemplare pentru Kindle in acest an. Concomitent, un studiu al iSuppli previzioneaza vanzarea a 12,9 milioane de iPad in 2010, urmat de 36,5 milioane de exemplare in 2011 si 50,4 milioane din 2012. Asta inseamna ca pe termen lung, Amazon va fi presat de Apple sa se inbunatateasca. Deocamdata se stie ca spre finele acestui an, Kindle va primi un ecran color.

Sursa: RENNE
Sursa foto: greenpack.rec.org

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] identitatea de cititor digital. Toate au dus la triplarea vanzarilor pentru gadget. Mai mult, cartile digitale au depasit volumul vanzarilor fata de cartile normale. Iar in curand Kindle va primi si un ecran color. De ce am mentionat partea cu Kindle? Pentru ca […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.