Designerul Philippe Starck construieste un super-yacht desenat de Steve Jobs

Scris de

Dupa ce saptamana trecuta designerul francez Philippe Starck a socat lumea spunand ca lucreaza la un “produs revolutionar” pentru Apple ce va fi lansat peste opt luni, iata ca misterul s-a lamurit.

Speculatiile indicau ca designerul francez isi aduce contributia la viitorul televizor iTV despre care se zvoneste deja de circa de doi ani. Insa asta ar fi fost o situatie cel putin ciudata pentru Jonathan Ive, “guru-ul” design-ului de la Apple, care a desenat iPhone, iPad, iMac si Macbook Air si a fost recompensat cu titlul nobiliar de “Sir” de catre regina Marii Britanii pentru contributiile sale.

Apple s-a grabit imediat sa anunte oficial ca nu lucreaza la niciun produs cu celebrul designer, insa ramanea de descifrat care este proiectul lui Starck. Ei bine, o purtataore de cuvant a designerului a rezolvat enigma: un yacht pentru familia lui Steve Jobs, scrie Apple Insider.
“Nu este un proiect cu Apple. Este un proiect privat care a inceput cu Steve Jobs si care a fost preluat de sotia sa (Laurence Jobs -nr)”, a spus purtatoarea de cuvant.
Starck a spus recent ca timp de sapte ani s-a intalnit luna de luna cu Jobs in Palo Alto, California.

Aerodinamic si cu o sticla speciala

In biografia sa despre Steve Jobs, Walter Isaacson a dat detalii despre acest yacht. Jobs a inceput sa deseneze ambarcatiunea dupa cea mai buna vacanta a sa, o croaziera din Italia in Turcia. De cateva ori el a redesenat-o si aproape a anulat proiectul cand s-a imbolnavit din nou in 2009 si a luat o vacanta medicala de cateva luni.
“Nu cred ca voi fi in viata cand va fi facut”, i-a spus Jobs lui Isaacson, sperand insa sa aibe o sansa sa il vada la apa. Biograful a notat ca ambarcatiunea este “aerodinamica si minimalista”, dupa ce co-fondatorul Apple i-a aratat cateva desene. “Stiu ca este posibil sa mor si o voi lasa pe laurence cu o barca pe jumatate construita. Dar trebuie sa mearga inainte. Daca nu fac asta, este o admitere ca sunt pe moarte”, a mai spus Jobs.

Planurile includ o sticla speciala proiectata de inginerul-sef al magazinelor Apple. Aceasta ar trebui sa constituie peretii de peste 12 metri ai ambarcatiunii. Yachtul este construit de compania olandeza¬†Feadship, specializata in comenzi specifice de ambarcatiuni. In imagini se afla conceptul “Breathe” al Feadship, care vine cu panouri solare si are la baza biomimica- reconstituirea unor forme naturale pentru a rezolva anumite probleme. Inspiratia pentru Breathe au fost… zebrele.

Sursa: Apple Insider
Sursa foto: blog.ycoyacht.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] realizeze produse mult dincolo de gadgeturi electronice. Am fost uimiti ca si-a proiectat singur un yacht asa cum nu s-a mai vazut, acum aflam ca a dorit sa realizeze si o […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.