Doua treimi din romani se asteapta la taierea salariului in 2010

Scris de

1256220749Doua treimi dintre romani se pregatesc pentru o eventuala reducere a veniturilor in 2010, se arata intr-un studiu realizat de compania de asigurari Aviva.

In schimb, 45% nu si-au planificat bugetul si nici nu intentioneaza, pentru ca nu stiu ce ar putea sa aduca acest an. Totodata, 70% dintre cei care si-au planificat bugetul familiei sunt casatoriti si au deja un copil, sau se pregatesc sa aiba unul. „Surprinzator sau nu, anul 2010 nu pare a fi cu mult diferit de 2009. Cei mai multi respondenti au declarat ca nu asteapta nimic pozitiv de la anul 2010 si au luat in calcul ce este mai rau (o reducere a veniturilor, o eventuala pierdere a locului de munca)”, se mai arata in studiu.

Romanii nu vor banci nici in 2010

Imprevizibilitatea pietelor financiare (interne si internationale) si conditiile de creditare nu foarte avantajoase i-au speriat pe majoritatea romanilor si peste 60% dintre acestia au declarat ca vor face tot ce pot ca in 2010 sa nu apeleze la surse externe de finantare. Prefera sa se descurce fara. „Studiile noaste arata cei care au familie sunt mai responsabili si predispusi la o astfel de planificare a bugetului familiei (70% dintre cei care au declarat ca si-au planificat bugetul sunt casatoriti si au un copil sau se pregatesc sa aiba unul), insa desi declara ca intentioneaza sa economiseasca si sa isi protejeze familia (65%), statisticile de vanzari arata ca esueaza in planificare si totul ramane la nivel declarativ”, declara Shah Rouf, CEO Aviva Romania.

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: Renne.ro

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.