eBay: comertul prin telefon se va dubla in 2011

Scris de

Tot mai multi oameni vor folosi telefonul pentru a face cumparaturi de bunuri se servicii pe internet, spune eBay. In fapt, volumul de marfuri se va dubla, pana la 4 miliarde de dolari, potrivit gigantului licitatiilor.

Aplicatia eBay de iPhone este printre cele mai populare din App Store iar pe toate platformele acestea au fost descarcate de 30 de milioane de ori. Ebay isi adapteaza serviciile la schimbarile din modul de comportament al consumatorilor, concentrandu-se pe folosirea telefoanelor inteligente si gasirea de reduceri la magazinele locale, a spus John Donohoe, seful Ebay.
Compania a mai raportat ca PayPal, unitatea sa de tranzactii online a incheiat 2010 cu o baza de 94,4 milioane de utilizatori iar numarul acestora creste lunar cu cate un milion.
Veniturile firmei din servicii de plati au urcat cu 22%.

Ebay a scos anul trecut cu un profit net de 1,8 miliarde de dolari la venituri de 9,2 miliarde de dolari. In ultimul trimestru din 2010 a scos un rezultat net de 559,2 milioane de dolari. In ultimul trimestru din 2009 eBay a vandut 65% din actiunile Skype pentru 1,9 miliarde de dolari.

Pentru 2011, compania estimeaza venituri intre 10,3 si 10,6 miliarde de dolari si profit net de 1,90 – 1,95 dolari pe actiune, ceea ce inseamna 2,043 miliarde de dolari.

Sursa: Reuters
Sursa foto: The Telegraph

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.