Economia Japoniei da semne de lenta crestere

Scris de

exporturi JaponiaExporturile au ajutat o crestere de 1,2 % in primul trimestru al anului, dar exista temeri ca economia Japoniei va scadea ca urmare a intaririi yenului.

Datele oferite de oficialii japonezi confirma faptul ca China ramane gata sa preia titlul de a doua mare economie mondiala de la Japonia. Acest lucru va fi clar abia la inceputul anului viitor cand vor fi anuntate PIB-urile pentru toate tarile. China a fost pe punctul de a deveni cea de-a doua economie mondiala, dupa SUA, in 2009.

Analistii cred ca economia Japoniei va continua sa creasca in urmatoarea perioada, insa intr-un ritm lent.

Ultimele date arata ca exporturile japoneze au crescut in iunie, dar mai lent decat in ultimele luni, ridicand intrebari referitoare la puterea de revenire a economiei. In plus, yenul s-a intarit fata de dolarul american, adaugand ingrijorari privind exporturile.

Pe de alta parte, masurile de austeritate introduse de guvernele din intreaga lume pot afecta si ele exporturile japoneze, avertizeaza analistii.

Sursa: BBC

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.