Evolutia burselor, prezisa prin Twitter

Scris de

Daca joaca de-a bursa e usoara pe site-urile care te lasa sa manevrezi niste gramezi virtuale de bani, iata ca acum a devenit mai usor si pentru adevaratii investitori, cei cu stomacul tare.

Economistii de la Universitatea Tehnica din Munchen au dezvoltat un site care prezice trendurile individuale ale actiunilor bursiere. Mii de mesaje legate de actiuni si piete de capital sunt zilnic schimbate de investitori si analisti pe Twitter, folosind, de regula, simbolurile companiilor.

Echipa din spatele site-ului TweetTrader foloseste metode automate de analiza a textului pentru a evalua mii de tweet-uri zilnice, dand astfel previziuni pentru actiunile din indexul american S&P 500.

Iar economistii din Munchen au aratat ca sentimentul generat de mesajele de pe Twitter prezinta tipare similare cu evolutia bursiera, numai ca precede trendul cu o zi.
Dupa ce au analizat 250.000 de mesaje scrise intr-o perioada de 6 luni si comparand performanta S&P 500, cercetatorii au gasit ca daca vreun investitor isi orienta operatiunile potrivit sentimentului de pe Twitter in prima jumatate a lui 2010, atunci ar fi obtinut o crestere de 15%.

“Daca un utilizator de Twitter da recomandari bune pentru actiuni, ca regula, el va avea mai multi oameni care il urmaresc si va fi retweetuit mai des de altii”, spune economistul Timm Sprenger de la Universitatea din Munchen.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: zachcole.com

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Nu este primul studiu care demonstreaza puterea internetului: altele au demonstrat ca poti prezice evolutia burselor in functie de anumite cautari de termeni financiari pe Wikipedia sau de evolutia Twitter. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.