Falimentul Romaniei?

Scris de

Niste “magari” de la Financiarul vorbesc de falimentul Romaniei, tara care va iesi din criza in 2012, daca e sa il credem pe domnul Isarescu, om care si-a nimerit pana acum prognozele ca nuca in perete.  Articolul vine si cu cifrele catastrofale privind capacitatea de rambursare a datoriilor pe care le are tara noastra, facand pentru prima data o corelatie corecta intre un PIB in scadere si datorii.

Zilelele trecute il auzeam pe guvernatorul BNR vaicarindu-se din nou in privinta asa numitei tinte de inflatie. Era deceptionat din cauza ca nu a nimerit-o, de parca “prestatia” de care vorbea era o noutate.

Pentru mine, cititul presei, plina de  declaratiile conducatorilor, devine o indeletnicire tot mai insuportabila. Aberatiile inunda paginile ziarelor si ecranele televizoarelor. Domnul Isarescu pare sa nu fi inteles nici pana acum rolul de papusa al bancii nationale. Piata trage sforile, papusa danseaza. In conditiile economice actuale dansul acesteia din urma incepe sa devina chiar grotesc si dezguztator.

Tinte de inflatie, stimulari economice si alte baliverne politicienesti, sunt termeni care au dus oamenii la urne, cu precadere in tara situata “pe o gura de rai” si cu coada in iad. Bancile centrale ar trebui scoase din circulatie, un lucru care se va intampla foarte probabil pana la sfarsitul acestei depresiuni. Oricum, cu politicienii pe care ii avem in momentul de fata exista o singura tinta pe care o vom putea nimeri. In limbaj economic aceasta tinta poarta numele de faliment. La ce alte rezultate ai putea sa te astepti de fapt de la niste cortorari? Care se cearta pana si in timpul scufundarii vasului in care calatoresc.

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.