Fischer da un impuls Bulgariei ca sa sustina Nabucco

Scris de

gazoductConsilierul partenerilor Nabucco, Joschka Fischer, s-a intalnit cu oficialii bulgari la Sofia pentru a se asigura ca Bulgaria, parte in proiect, nu se va razgandi in privinta participarii. Ingrijorarea sa vine pe fondul acceptarii de catre Bulgaria a propunerii facuta de Moscova de a se alatura in proiectul concurent Nabucco, South Stream.

Fostul ministru german a subliniat ca Nabucco va avea un rol important pentru viitorul Bulgariei si a motivat ca vrea sa obtina sutinerea pentru gazoduct deoarece Europa are nevoie de tot mai mult gaz. Fischer a incercat astfel sa minimalizeze rivalitate dintre Nabucco si South Stream.

In urma intalniri cu Fischer, ministrul bulgar al energiei si economiei a declarat ca tara sa nu intentioneaza sa se retraga din acest proiect. In plus, ministrul de externe a spus ca guvernul bulgar acorda o mare importanta Nabucco si ca acesta are prioritate fata de South Stream.

Din consortiul Nabucco, al carui obiectiv este diminuarea dependentei energetice a Europei fata de gazul rusesc, vor mai face parte firme din Germania, Austria, Ungaria, Romania si Turcia.

Sursa: Renne.ro

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.