Germania acuza SUA ca manipuleaza indirect cursul dolarului

Scris de

Ministrul german de finante a declarat ca politica SUA de marire a lichiditatii in piata este una de manipulare indirecta a ratei dolarului. Existand mai multi bani in piata, o moneda tinde sa se devalorizeze, avantajand astfel exportatorii din statul respectiv. “O crestere permanenta, excesiva, a banilor din piata este, in opinia mea, o manipulare indirecta a cursului”, a declarat ministrul german Rainer Bruederle (foto) sambata, la reuniunea G20.

Banca centrala americana, US Federal Reserve, tocmai a anuntat o noua runda de achizitii. Mai simplu, institutia va injecta bani in piata in schimbul unor active mai putin lichide.

SUA aplica aceasta politica pentru a contracara China, care isi tine artificial moneda devalorizata pentru a favoriza exporturile. Masurile din cele doua state afecteaza insa si alti mari exportatori mondiali, precum Germania si Japonia.

Sursa: CNBC
Sursa foto: Rainer Bruederle

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] aduse si altor state exportatoare, precum Germania, cel mai mare exportator mondial. Aceasta a criticat deschis SUA pentru politica sa la summit-ul G20 din Coreea de Sud de la finele saptamanii […]

  2. […] par sa-si fi pierdut increderea in “aliatii” americani. Dupa acuzele aduse de ministrul german de finante SUA, este randul fostului cancelar Gerhard Schroeder sa arate cu degetul inspre America. Acesta a […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.