Germania renunta la energia atomica

Scris de

Germania a anuntat in aceasta noapte ca pana in 2022 isi va inchide si ultimele reactoare nucleare. Este prima dintre marile puteri industriale care renunta la energia atomica dupa catastrofa de la Fukushima. Ministrul Mediului, Norbert Röttgen, a afirmat ca cele 17 reactoare nu vor mai fi utilizate incepand cu anul 2021, iar ultimele trei, cele mai recente, vor functiona pana in 2022.

Ministrul a adaugat ca actualmente opt dintre reactoare nu mai sunt conectate la reteaua de productie a electricitatii si ca nu vor mai fi reactivate pe viitor, precizand ca decizia e irevocabila. In aceasta situatie, Germania va trebui, in 11 ani, sa gaseasca solutii pentru a acoperi deficitul de electricitate de 22%, acoperit pana astazi de centralele atomice.

Aceasta propunere fusese inaintata la inceputul anului 2000 de o coalitie social-democrata/ecologista. Cancelarul german a reusit, in 2010, sa prelungeasca exploatarea reactoarelor din tara cu 12 ani, luand aceasta decizie impotriva opiniei publice germane. Situatia catastrofala de la Fukushima a determinat-o pe  Angela Merkel sa propuna oprirea din functiune a centralelor atomice vechi mai devreme. Ea a lansat ca tema de reflectie  abandonarea utilizarii energiei nucleare, urmand sa se ia o decizie in cadrul consiliului de ministri din 6 iunie.

Autor : Oana Barbu

Sursa: Le Parisien
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.