Gigantii rusi Gazprom si Rosneft isi cresc profiturile in criza

Scris de

RusiaGigantii rusi de stat Gazprom si Rosneft au anuntat astazi o crestere a profiturilor datorita cresterii cererii, a revenirii exporturilor si a majorarii pretului pentru barilul de petrol pe bursele internationale.

Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale a anuntat ca profitul net pentru cel de-al treilea trimestru a crescut la 5,74 miliarde de dolari (174,63 miliarde ruble), fata de 131,65 miliarde de ruble in cel de-al treilea trimestru al lui 2008. Cererea de gaze naturale in Europa este inca slaba, iar statele au preferat sa-l importe din Norvegia.

Rosneft, cel mai mare producator rus de petrol, cu o productie de 2,28 milioane de barili pe zi a anuntat ca profitul net al gigantului de stat s-a dublat pe ultimul treimestru din 2009, ajungand la 1,67 miliarde de dolari datorita unei combinatii de pret mai mare al barilului de titei si a cresterii productiei in zacamantul Vankor din Siberia.

Sursa: www.tdwaterhouse.co.uk
Sursa foto: www.bestwaytoinvest.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.