GM se va lista la bursa in octombrie

Scris de

General Motors tinteste derularea ofertei publice initiala din octombrie pana la Ziua Recunostintei, care va avea loc in acest an pe 25 noiembrie, a dezvaluit o sursa citata de Reuters.

Trezoreria SUA detine 61% din titlurile GM, in urma orchestrarii de catre stat a unei salvari cu 50 de miliarde de dolari. Producatorul auto trebuie sa se decida acum cat va vinde. Momentan ia in considerare vanzarea a 20-30% catre investitorii institutionali iar alti 20% sunt in mod tipic vanduti catre oamenii simpli. Este de asteptat ca in urma operatiunii, SUA sa mai fie doar un actionar minoritar.
GM va trimite actele necesare ofertei catre Securities and Exchange Commission (SEC – Comisia de Valori Mobiliare a SUA), potrivit altor surse.
In mod normal, documentatia trebuia depusa vineri, dar procesul a fost amanat de demisia directorului Ed Whitacre de la conducerea constructorului si sa adauge un factor de risc al managementului.

Dan Akerson il va inlocui pe Whitacre incepand cu septembrie. General Motors a avut pe trimestrul al doilea un profit de 1,3 miliarde de dolari, cel mai bun rezultat din 2004 incoace datorita vanzarilor din China.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Trend.az

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.