JP Morgan vrea sa preia 10% din Twitter cu 450 milioane de dolari

Scris de

Banca de investitii JP Morgan ar putea achizitiona 10% din actiunile Twitter la o valoare de 450 milioane dolari, ceea ce ar marca prima sa investitie in social media. Tranzactia evalueaza Twitter la 4,5 miliarde de dolari.

Tratativele au loc dupa ce JP Morgan a strans 1,22 miliarde dolari pentru fondul Digital Growth, menit sa le ofere clientilor sai acces la cresterile substantiale din piata social media. Tinta este de strange 1,3 miliarde dolari.

Reprezentantii Financial Report au declarat ca inca nu se stie daca vor investi direct in Twitter sau vor cumpara actionarii deja existenti.

Twitter s-a bucurat de o crestere exploziva de la momentul lansarii in 2006. Site-ul are 253 milioande de vizitatori unici pe luna, cu 85% mai mult decat anul trecut in aceeasi perioada.

Kleiner Perkins Caufield & Byers este cel mai recent investitor in Twitter, grupul cheltuind in decembrie 200 milioane dolari  in actiuni, evaluand site-ul la 3,7 miliarde dolari.

Investitia JP Morgan ar creste valoarea Twitter-ului cu inca 800 milioane dolari, punand in discutie formarea unui nou balon tehnologic. Tranzactiile recente cu actiuni Facebook pe piata secundara  au evaluat site-ul la 70 miliarde dolari.

Banca de investitii spera sa castige 13 milioane dolari din comisioane de vanzari prin dezvoltarea capitalului pentru clientii sai.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: The Telegraph

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.