Knight XV, SUV-ul de lux pregatit pentru apocalipsa

Scris de

Compania canadiana Conquest construieste vehicule SUV de lux blindate, in serii limitate. Modelul concept Knight XV (foto) vine cu un motor V10 de 6,8 litri pe biodiesel, are tractiune integrala (poate fi folosit si modul 2×4), cinci viteze, un rezervor de 151 litri si este inspirat de designul vehiculelor militare. Automobilul este construit pe sasiul modelului Ford F550. Masina cantereste, atentie, 5,4 tone si va fi produsa in editie de numai 100 de exemplare.

Optiunile de securitate oferite sunt neegalate pe piata – masina este construita din otel durizat iar aripile si barele de protectie sunt construite din fibra de sticla cu o grosime de 64 mm, rezistenta la gloante. Knight XV dispune si de anvelope care se umfla automat in cazul in care sunt penetrate de proiectile.

Construirea unui astfel de automobil necesita 1.500 de ore iar totul se face manual. Insa si pretul este pe masura: 295 de mii de dolari.

Sursa: Geekologie
Sursa foto: Conquest Vehicles

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.