Lichidatorul Lehman intra din nou in focul pariurilor investitionale

Scris de

Lehman-BrothersBryan Marsal, directorul falitei Lehman Brothers propune investirea in imprumuturi intr-un pariu ca va face rost de mai multi bani pentru despagubirea creditorilor din piatra seaca a activitatilor imobiliare.

Firma lui, Alvarez & Marsal, a fost platita de Lehman Brothers cu 200 de milioane de dolari pentru a lichida banca de investitii. Marsal vrea sa cumpere imprumuturi valorand 3,5 miliarde de dolari cu 1,4 miliarde de dolari. Un judecator isi va da ultimul cuvant pe propunerea sa, care are deja acordul creditorilor, scrie Business Week, citand Bloomberg.

Rabdarea e de aur

Marsal spune ca daca ar vinde acum proprietatile imobiliare ale gigantului cazut va obtine intre 10 si 20 miliarde de dolari. Prin asteptarea mai mult timp, ar putea obtin intre 40 si 50 de miliarde de dolari. Firma lui Marsal este indreptatita la un bonus egal cu 0,175% din toti banii recuperati peste suma de 15 miliarde de dolari pentru creditorii neasigurati.

Conform calculelor, Alvarez & Marsal are dreptul la un bonus de 50 de milioane de dolari. Lehman si afiliatele sale avea 16,3 miliarde de dolari in cash la 30 noiembrie iar lichidatorul are drept tinta recuperarea a 50 de miliarde de dolari in urmatorii 3-5 ani.

Precedent cu uraniu

Marsal si-a aratat instinctele sale investitionale dupa ce a gasit in balanta contabila a Lehman 500.000 de livre de uraniu. La 40,5 dolari pe livra in aprilie 2009, cantitatea era evaluata la 20 de milioane de dolari. Acum este 44,5 dolari pe livra, o crestere cu 10%. Marsal a castigat 2 milioane de dolari pentru creditori.

La 14 luni de la faliment, Lehman a platit consultantilor sai 533,5 milioane de dolari, din care 202,4 milioane de dolari ajungand la Alvarez & Marsal.

Sursa: Business Week
Sursa foto: Economicvoice.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.