Masinile electrice, cheia revenirii Detroitului pe harta auto mondiala

Scris de

chevrolet-volt-electric-carMasinile electrice sunt vazute drept cheia revenirii orasului Detroit, sediu al General Motors, Chrysler si Ford, pe harta auto a lumii.

Salonul auto de la Detroit, care si-a deschis azi portile, este primul de dupa intrarea si apoi iesirea din faliment a GM si Chrysler. La eveniment sunt asteptate 60 de premiere in domeniu, cu sectorul automobilelor electrice in centru. Micile masini pe benzina sau motorina vor fi si ele populare, spre deosebire de anii anteriori cand constructorii americani au devenit celebri pentru gigantismul masinilor lor.
BBC noteaza ca, desi toti cei trei constructori americani sunt inca in domeniu, acestia au nevoie de investitii pentru a ramane competitivi. Ziaristii noteaza ca este asteptata o schimbare radicala catre masinile electrice, ajutata de sprijinul masiv din partea administratiei Obama.

Chrysler, controlat de Fiat, isi indreapta sperantele catre masini italiene Alfa Romeo care sa fie vandute sub brandul american, in timp ce GM va prezenta noul model Chevrolet Spark.
Intre timp, Ford va lansa noul Focus dupa ce a introdus noul Fiesta la salonul de la Los Angeles de luna trecuta.

Exista mari sperante ca industria automotive va fi inviata in Michigan, unde rata somajului a ajuns la 15,8% anul trecut, peste media de 10% din SUA. Dar marcile indigene vor avea de infruntat competitia europeana sau asiatica. In anii ’50, circa jumatate din masini erau produse de GM. Acum Toyota si Honda fac ravagii in pe piata din SUA. De asemenea, GM a iesit micsorata din faliment, marcile Pontiac si Saturn fiind trecute pe linie moarta, in timp ce Hummer si Saab vor fi vandute. Din grupul Ford au iesit in ultimii doi ani Land Rover, Jaguar, Volvo si Mazda.

Insa exista speranta. Iar totul este asteptat de la productia de masini electrice. Luxul este, si el prezent. Lamborghini, Ferrari, Rolls- Royce, Bentley si Aston Martin isi prezinta muschii la Cazinoul MGM din Detroit.

Sursa: BBC
Sursa foto: www.carazed.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.