Mercedes vrea sa ne crestem masina din ADN

Scris de

Mercedes duce conceptul de “verde” la un nou nivel. Constructorul german vrea sa avem masini complet biodegradabile, crescute in laborator din ADN, care sa functioneze pe energie solara si sa elimine in atmosfera doar exigen.

Dezvaluit la Los Angeles Design Challenge, Mercedes BIOME este primul concept care trece dincolo de masinile de metal scoase de pe linia de fabricatie. Mercedes ofera masina dintr-un material alternativ, numit BioFibre. Astfel, se poate reduce greutatea masinii la 400 de kilograme.

Si, din moment ce biofibra poate fi crescuta in laborator, Mercedes vrea sa realizeze o simbioza si in privinta carburantului. Ideea de baza este ca vehicolul va colecta energia soarelui si o va depozita. Combustibilul sau este numit BioNectar4534 iar singurul element pe care il va elimina in aer va fi oxigenul.

Mercedes a dezvoltat deja o tehnologie prin care se implanteaza receptori in copaci, care capteaaza surplusul de energie solara a acestora si o transforma in BioNectar4534. Initiativa este un stimulent de a avea mai multi copaci cu care sa avem o simbioza, un “parteneriat cu natura”.

Interiorul modelului BIOME “creste” din steaua de pe capota masinii, explica Mercedes, iar pentru a adapta vehicolul cerintelor specifice ale fiecarui client, steaua este modificata genetic in fiecare caz.

Deocamdata masina este prea SF pentru lumea noastra. Dar ar fi frumos sa o vedem candva pe strazi, dupa cum acum 10 ani masinile electrice erau tot la stadiul de exponante in vitrina.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: TG Daily

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.