Nissan Leaf, cea mai ieftina masina electrica, debuteaza in decembrie

Scris de

Nissan forteaza pe segmentul automobilelor electrice cu un model accesibil, Leaf, care va costa in jur de 30.000 de dolari. In statele in care se acorda subventii la achizitionarea unui automobil electric, precum SUA, pretul masinii scade pana la 25.000 de dolari. In aceste conditii, Leaf este cea mai ieftina masina electrica de pe piata. „Vrem sa fim siguri ca masina este accesibila, pregatita pentru piata larga”, a spus directorul de planificare a produselor de la Nissan, Mark Perry, intr-un interviu luat de agentia Associated Press.

Constructorul japonez spera ca aproximativ 25.000 de oameni sa rezerva masina inainte de a se incepe constructia. Automobilele vor fi livrate in decembrie 2010. Rezervarile vor putea fi facute incepand cu 20 aprilie.

Nissan Leaf va avea o autonomie de peste 160 de kilometri la o incarcare a acumulatorilor. Viteza maxima pe care automobilul o poate atinge este de peste 140 de km/h. Japonezii se asteapta sa vanda 50.000 de masini in primul an de la lansare.

Imagini Nissan Leaf:

Sursa: TG Daily
Sursa foto: Nissan

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.