Panasonic construieste un “oras al viitorului” in Japonia

Scris de

Panasonic Corporation, impreuna cu alte opt companii dedicate initiativelor pentru dezvoltarea urbană durabila, au anuntat ca vor colabora pentru implementarea unui nou concept de oras inteligent denumit “Fujisawa Sustainable Smart Town (Fujisawa SST)”.

Panasonic va pune in aplicare “solutiile sale complete pentru case, cladiri si orase“ in cadrul proiectului Fujisawa SST, combinand tehnologiile  de economisire a energiei pentru un mediu mai curat si mai sigur, a anuntat corporatia intr-un comunicat de presa.

Compania va crea un model avansat de oras in care va fi demonstrata capacitatea folosirii eficiente a energiei prin implementarea echipamentelor cu consum redus, precum si prin folosirea unor solutii noi pentru producerea, depozitarea si gestionarea energiei.

Panasonic planuieste sa preinstaleze sistemele sale de panouri solare si sistemele de stocare a energiei prin intermediul bateriilor in tot orasul, inclusiv in case sau zone publice, fiind astfel primul loc de acest gen din lume.

Orasul inteligent va fi amplasat la 50 km vest de Tokyo, in Fujisawa si va avea aproximativ 1.000 de gospodarii. O suma de 40 de milioane de euro vor fi alocate construirii orasului, iar obiectivul celor noua companii partenere este ca acesta sa fie inaugurat pana la sfarsitul anului fiscal 2014. De asemenea, compania nipona intentioneaza sa foloseasca proiectul Fujisawa SST ca model de business in alte parti din Japonia si din lume.

Celelalte opt companii implicate sunt: Accenture, Mitsui & Co, Mitsui Fudosan, Nihon Sekkei Inc, ORIX Corporation, PanaHome Corporation, Sumitomo Trust & Banking Co Ltd si Tokyo Gas.

Autor: Silvia Burcea

Sursa: RENNE
Sursa foto: Panasonic

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.