Punctul pe i

Scris de

Este pentru prima data cand un oficial al BCE le spune lucrurilor pe nume.

“Lorenzo Bini Smaghi, a member of the central bank’s executive board, warned in a speech in Milan that restructuring by any nation would put all of Europe in jeopardy by potentially wrecking the banking sector”. (Sursa: Market Watch)

Fraza de mai sus vorbeste de la sine. Ea explica insa, la fel de nevoalat cum am facut-o si eu acum doi ani, starea sistemului bancar din Uniune. Asa numitele teste de stress facute de diferiti mascarici bancilor sunt date peste cap de domnul Smaghi prin doar cateva cuvinte.

Sistemul bancar este falimentar, din moment ce oficialul recunoaste ca ar putea fi distrus de restructurarea unei singure tari suverane, precum Grecia de exemplu. Mascariciul Trichet continua insa in stil romanesc sa fie tare de cap. El exclude in continuare posibilitatea oricarei restructurari, de parca un asemenea fenomen ar depinde exclusiv de el sau de BCE, vezi cazul Islandei!

Tarile suverane nu sunt locuite de roboti ci de oameni. Si, spre nefericirea lui Trichet, mai au deocamdata si sisteme democratice. Cu timpul, tot mai multi indivizi isi vor da seama de faptul ca “salvarile” tarilor implicate in aceasta tragedie a creditelor dementiale date de banci nu au fost de fapt altceva decat o incercare de salvare ale acelorasi banci.

Salvare care a fost pusa de Trichet & Comp. pe spinarea contribuabilului bastinas. Problema omului de circ s-a ingrosat insa! Asta pentru ca a incercat sa trateze alcoolismul cu tuica. La un faliment, unul care va apare fara nici un dubiu dupa parerea mea, pierderile pentru banci vor fi astazi mult mai mari decat ar fi fost in 2007. La datoriile de atunci s-au adaugat astazi noi datorii, vezi sutele de miliarde date in imprumut unor tari care s-au scufundat si mai mult de cand au fost “salvate”.

Eu unul nu pot face altceva decat sa sper ca si cei care au creat aceasta mocirla vor fi luati de urechi de catre popoare intr-o buna zi. Porcia si nesimtirea par sa fi intrecut orice masura. Vezi si cazul Khan! Care trebuia sa candideze la presedentia Frantei din partea cui crezi? Din partea socialistilor desigur! Asta in timp ce  viitorul candidat isi petrecea sejururile hoteliere in camere de 3000 de dolari noaptea. Asta da socialist! Ca si cei de la noi. Aproape de popor dar din camere blindate cu dolari.

Valul doi al tsunamiului economic este asadar dupa parerea mea in formare. Sa vedem, cat mai dureaza pana ne va izbi?

Sursa: Renne
Sursa foto: Definanzas

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.