Shell: Venezuela implora investitorii sa vina inapoi dar nimeni nu mai vrea

Scris de

Iata ce inseamna sa fii un lider total idiot… Dupa ce a gonit aproape toate marile companii straine din tara, Hugo Chavez, presedintele Venezuelei, a ajuns sa se roage de investitori sa se intoarca. Nimeni insa nu mai vrea insa sa aiba de a face cu despoticul presedinte sud-american. „Invita disperati oamenii sa se intoarca dar nimeni nu mai merge acolo”, a declarat CFO-ul Shell, Simon Henry, citat de agentia Reuters.

Shell, British Petroleum, ConocoPhillips si Exxon Mobile, marile companii petroliere din Occident, refuza toate sa mai faca afaceri in Venezuela, dupa ce maretul Chavez le-a aratat usa in trecut. Iar economia statului sud-american este dependenta de extractia de titei.

Una dintre consecintele nationalismului prostesc practicat de Chavez: rafinaria de stat Isla nu a mai produs nimic de trei saptamani iar pana cel mai devreme in aprilie nici nu va reincepe lucrurul, pentru ca nu are cine sa ii furnizeze petrol. Facilitatea are o capacitate de rafinare de 320.000 de barili de titei pe zi, dar in ultimul an nu a produs mai mult de 220.000 de barili pe zi.

Sursa: BusinessInsider.com
Sursa foto: BusinessInsider.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.