Societe Generale indeamna strainii sa cumpere lei, nu euro

Scris de

Investitorii ar trebui sa cumpere lei, dupa deprecierile pana la noi recorduri din moment ce disputele politice se vor potoli iar masurile de austeritate vor usura finantarea internationala a Romaniei, recomanda Societe Generale intr-un raport.

Banca franceza indeamna la cumpararea de lei, in anticipare intaririi monedei nationale la 4,2 lei pe un euro, potrivit notei scrise de strategii Gaelle Blanchard si Esther Law din Londra.
Leul s-a depreciat fata de euro la un record de 4,3905 in sedinta interbancara de azi, dar apoi a avansat la 4,3504. In plus, s-a depreciat cu 0,4% in fata dolarului, pana la nivelul cel mai mic de cand Romania a iesit din comunism.
Cursul de schimb este “foarte atractiv”, potrivit Societe Generale.

Commerzbank AG spune ca decizia Guvernului de a creste TVA de la 19% la 24% va exacerba recesiunea din tara si va duce inflatia mai sus iar tinta de deficit de 6,8% din PIB nu va fi atinsa.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: tunisitri.files.wordpress.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.