Tanasescu are cuvantul!

Scris de

Fara a fi nevoit sa fac prea multe comentarii, constat ca exista oameni in Romania care vad realitatea, tragand in acelasi timp si semnalele de alarma necesare.

Calculele economice ale celor cu cmodyeara in urechi din Romania, par sa fie asemanatoare cu ale celor cu ceara in urechi din restul lumii.

Publicam cifre Moody, ne imprumutam vartos, ca doar nu o facem din buzunarul politicianului care a furat tara, ci din buzunarul cetateanului jefuit deja de politic. Sa facem totusi o analiza, din nou la nivel de clasa a cincea, a cifrelor Moody. Bip +2,3 pentru 2010! De unde? Din prima casa si programul rabla? Pana si imprumutul facut a mers in mare parte pe salarii si pensii!

Inflatia 3,5%. In perspectiva mai lunga posibil spuneam chiar eu: calculele de pe hartie ale domnului Vladescu, nu se prea potrivesc cu cele din targ. Accizele au saltat preturile, asta neinsemnand automat abundenta de lichiditati.

Deficit bugetar -6,3%. Optimism Moodian, pornit din cresterea economica calculata cu ceara in urechi. Statul continua deocamdata sa se imprumute, in timp ce in visterie intra tot mai putini bani. Cheltuielile cresc, veniturile scad, cu ceara in urechi si ochi, scade totusi si deficitul bugetar, de la -8,3, la -6,3.

Datoria publica va creste (vezi cifrele): absolut de acord, eu nu le am, nu le pot comenta exactitatea, poate Moody a nimerit-o aici.

Deficit de cont curent in scadere: De acord, rezultatul vine de fapt din scaderea consumului, cu consecinta directa de scadere a importurilor si nicidecum din cresterea exporturilor si a productiei. Nimic sanatos pana acum, asa ca va mai trebui sa repet intrebarea: De unde acel +2,3% tovarsi cu ceara in urechi si ochi de la Moody?

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.