Va castiga ceva Africa de Sud dupa Cupa Mondiala?

Scris de

Este o intrebare intens dezbatuta astazi de economisti. Daca din punct de vedere fotbalistic,  social si diplomatic, in mod clar tara a iesit pe plus, economic inca nu se stie.

Se estimeaza ca aproximativ 1.7 miliarde de euro vor fi injectati in economia sud-africana de catre turistii straini in aceasta luna de fotbal total. Aceasta va duce la cresterea economiei africane cu 0.5 % anul acesta. Insa cheltuielile guvernului pe infrastructura au ajuns, in cei patru ani de pregatire, la 12.2 miliarde de euro. Cifrele dau un rezultat negativ doar pe hartie, caci in realitate se poate spune ca economia va beneficia mult dupa investitiile in infrastructura.

Insa, spre deosebire de Cupa Mondiala din 2006 organizata in Germania, turneul de anul acesta arata ca un esec. Germania a atras 1.3 milioane de turisti in 2006, turisti care au cheltuit nu mai putin de 3 miliarde de euro. Mai mult, s-au creat peste 300.000 de noi locuri de munca in 2006 in Germania.

Desigur, africanii poate si-au gresit unele calcule, deoarece turistii au venit in Germania si pentru ca era o destinatie turistica importanta. Iar localnicii africani nu au reusit sa isi vanda bine produsele. Insa, pe termen lung, cred ca investitiile se vor resimti pozitiv in economie.

FIFA va face un profit de 1.6 miliarde de euro dupa aceasta competitie.

Sursa: CNN
Sursa foto: CNN

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.