Viata intr-un Rolls electric

Scris de

Rolls-Royce vrea sa schimbe paradigma luxului si a dezvelit la Salonul Auto de la Geneva primul sau automobil electric, 102EX, un model Phantom modificat.

Aceasta este atat un test cat si o incercare de a schimba obiceiurile consumatorilor, a declarat Torsten Muller-Otvos, directorul executiv al Rolls-Royce, citat de BBC News.
Modelul experimental incearca sa transmita clientilor ca pana si masinile ultra-luxoase vor trebui sa se schimbe cu timpul. “Nu putem folosi motoare cu 12 cilindri pentru totdeauna”, a adaugat el.

Spre deosebire de alte surate electrice, Phantom-ul electric nu necesita cuplarea la priza in fiecare zi. In schimb, masina foloseste un sistem de incarcare prin inductie, cu un panou fixat sub masina conectandu-se automat si fara fir la sursa de energie de pe podeaua garajului.

Bateriile nichel-cobal-mangan sunt cele mai masive existente vreodata pe masini (640 kg) si asigura 71 kWh, fiind echivalentul a 1.000 de baterii de laptop. Limuzina accelereaza pana la 100 de km/h in 8 secunde si are o viteza de top de 160 km/h. Un “plin” ajunge pentru parcurgerea a 200 de kilometri.

“Acum vom calatori (prezentand modelul, nr) in jurul lumii si vom intreba clientii nostri ce cred despre el”, a mai spus Muller-Otvos. “Nu poti face cercetare normala a pietei cu clientii nostri. Trebuie sa creezi un mediu atractiv”.

Sursa: BBC News
Sursa foto: Motortrend.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.