Viceguvernatorul

Scris de

De cand a parasit pozitia de parlamentar PNL, pozitie din care domnia sa indruga verzi si uscate, asezat in scaunul de invitat zilnic al interminabilelor talk-show-uri, domnul Bogdan Olteanu a devenit sobru. Diareea verbala nu se mai potriveste cu un salariu lunar de 25.000 de euro. Acesti bani trebuie sa te transforme automat in patriot valutar, deschizandu-ti, in acelasi timp,  drumul spre un scaunel asezat undeva foarte aproape de “masa rotunda”. Domnul Isarescu pare asadar un cavaler obosit, cu dureri de cap intense, dupa ce a inceput sa vada mai bine cu ochelarii mosului.

Uitandu-se la o tara falimentara capul ar trebui sa-i plesneasca, dar domnia sa este totusi un roman calit. Este guvernatorul care a rezistat “tutulor” timpurilor, la bine si la rau. Ca sa nu creada lumea ca domnul Olteanu piaptana cainii la BNR, pentru salariul pe care il primeste, domnul Isarescu l-a imbracat si pe acesta in armura de cavaler. Pentru ca vorbele pe care le spune sa nu aiba miros de diaree, guvernatorul a bagat in gura olteanului un tonomat. Tonomatul a fost desigur programat de cavalerul suprem, repetand asadar spusele celuia din urma, dar cu o alta voce, citat(a) de Mediafax:

BNR va contracara ori­ce eventual atac asupra cursului, in conditiile in care evolutia monedei este legata de starea economiei. Moneda este foarte conectata la starea economiei reale. (…) Vom contracara orice atac, daca asa ceva se va intampla. In rest, piata este li­bera“, a spus Bogdan Olteanu, ras­pun­zand unei intrebari referitoare la evolutia viitoare a cursului.

Medic fiind trebuie sa ma indepartez putin de valute si sa ma concentrez asupra starii de sanatate a domnului Olteanu. Sunt oarecum ingrijorat cand vad ca viceguvernatorul bancii noastre nationale are halucinatii. Vede probabil oameni mici si verzi inarmati cu buzdugane mari gata de atac impotriva leului. In stil politicianist tot domnul Olteanu ne explica si conexiunea dintre valuta nationala si economia reala.

Spune “economie reala” ca nu cumva sa ne incurce si sa ne faca s-o confundam cu economia fictiva, cea pe care o vedem zilnic, cei care au ochi sa vada. Daca e sa il credem pe domnul Olteanu si de ce nu am face-o,  doar este viceguvernatorul BNR, leul este legat asadar de economia reala. Noi, cei care traim pe aceste plaiuri si nu am fost orbiti de aura politicului ar trebui sa stim ca economia reala nu exista. De ce este atunci legat leul nostru feroce? Pai de nimic, pentru ca nu poti lega ceva de ceva ce nu exista. Piata este si ea libera conform spuselor aceluiasi domn, atata timp cat este goala si pustie.

Lucrurile se schimba insa atunci cand apar oamenii verzi. Acestia din urma au boala atacului si au ei ce au cu valuta noastra nationala. Eu fiind mai bou si domnul Olteanu mai invatat trebuie sa-l intreb: De ce atata lupta pentru leu, atunci cand un leu mai slab ar spori exporturile “economiei reale”, care nu exista (nota subsemnatului), scotandu-ne astfel din criza. De ce oare atunci cand toti lupta sa-si devalorizeze valutele, urmand in acelasi timp directivele de partid si de stat ale FMI, noi facem invers? Eu cred ca singurul raspuns plauzibil la aceasta intrebare este ca domnului Olteanu nu ii plac oamenii verzi.

Ps. Il citez aici pe Bogdan Baltazar om care pare sa-si fi luat doza de neuroleptice. Recomand acelasi tratament si domnului Olteanu.

Contactat de Ziare.com pentru a raspunde la intrebarea “De ce continua sa se intareasca leul?”, in conditiile in care moneda nationala s-a apreciat in ultima saptamana cu aproape 5 bani in fata monedei unice europene, consultantul financiar Bogdan Baltazar a declarat:

Nu sunt cine stie ce explicatii profunde. Cifrele de inflatie nu au fost rele, erau asteptari ca deficitul de cont curent va fi mai mare (a crescut, dar este in limite acceptabile) si, in general nu e entuziasm prea mare pe piata pentru euro. Leul a crescut, pur si simplu, ca urmare a intalnirii pe piata intre cerere si oferta care i-au fost favorabile”.

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. Vali says:

    de unde ai scos salariul ala de 25.000 de euro?

  2. Vali, eu nu scot salarii ci repet eventual ceea ce a fost publicat in presa.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.