Amazon lucreaza la doua tablete cu procesoare quad-core

Scris de

Amazon.com, cel mai mare retailer online, va lansa nu una, ci doua tablete in sezonul Sarbatorilor de iarna, potrivit analistului Tim Bajarin de la Creative Strategies. Acestea vor avea display de 7 si 10 inci si se vor baza pe procesoarele quad-core Nvidia Kal-El.

Sursele sale din Taipei i-au spus ca initial compania a cerut de la doi posibili furnizori sa realizeze un ecran care sa se poata schimba de la alb-negru in stilul E-Ink (prezent pe cititorul digital Kindle) la unul LCD color. Numai ca firmele nu vor putea aduce un astfel de produs pana in 2012 sau 2013. Asa ca Amazon a fost fortat sa foloseasca ecrane de 10 inci disponibile acum, adica pe tehnologia LCD.
Bajarin mentioneaza ca sistemul de operare folosit va fi Android.

Bajarin spune ca ambele ar avea procesoare cu patru nuclee, insa cel mai probabil modelul de 7 inci va avea probabil Tegra 2, adica un procesor cu doua nuclee, altfel ar fi prea scump. Acesta va concura cititorul digital Nook, care are deja ecran color iar ecranul este tot de 7 inci. Modelul de 10 inci, va fi, in schimb, o tableta in toata regula, care sa lupte cu iPad.

Recent, Amazon a inceput sa lanseze mai multe servicii digitale, pe langa cele de descarcare de carti (unde este cel mai mare jucator mondial) si muzica (un distant loc doi in urma Apple). Recent, compania a lansat un magazin de aplicatii Android (“Appstore”) plus un serviciu de vizionare de filme (gratis pentru abonatii la Amazon Prime – 80 de dolari pe an).

Intrebat recent despre planurile Amazon in domeniul tabletelor PC, directorul executiv Jeff Bezos a replicat: “stay tuned” (tineti aproape -nr).

Update:  Slashgear scrie ca acestea vor avea preturi de 349 dolari pentru versiunea de 7 inci si 449 dolari pentru cea de 10 inci. Ecranul folosit ar putea fi de tipul tehnologiei Mirasol, dezvoltata de Qualcomm, in vreme ce partenerul care le va construi ar fi Samsung.

Sursa: PC Magazine
Sursa foto: www.thenoisecast.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.