AMD vrea sa intre pe tablete. Vine cumva pe ARM?

Scris de

Advanced Micro Devices (AMD) a ratat total intrarea pe piata tabletelor si telefoanelor inteligente, care are un boom in ultima vreme. Asa ca isi planuieste primii pasi in aceasta zona.

Nu-i bai, si Intel a ratat-o, dar macar Intel are procesoare si tablete in portofoliul sau, spre deosebire de AMD care nu exista in sector. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care directorul general Dirk Meyer a fost inlaturat de la companie de catre consiliul de administratie, a recunoscut la conferinta de prezentare a rezultatelor Thomas Seifert, directorul financiar al companiei. Celalalt motiv a fost directia AMD in zona serverelor.
El a spus ca AMD se ca concentra pe lansarea, in scurt timp, a noii game de chip-uri pentru computere desktop si servere. Seifert a mai zis ca societatea isi va “accelera” eforturile in zone noi, care includ si tabletele iar AMD e interesat sa se extinda in aceasta zona.

Analistii speculeaza ca, daca AMD decide eventual sa produca si chip-uri pentru gadget-uri mobile, compania ar putea incerca sa obtina o licenta pentru arhitectura ARM. Recent si nVidia a anuntat ca va produce microchipuri pe arhitectura ARM, desi platforma sa Tegra 2 este “inima” tabletelor Android. Seifert a subliniat insa expertiza AMD in arhitectura x86 si procesoare grafice.
Pe de alta parte, Rick Bergman, vicepresedinte AMD a spus ca producatorul de cipuri vede oportunitati pentru noile procesoare ale sale Brazos, care sunt acum integrate in laptopuri si netbookuri de catre companii ca Hewlett-Packard (HP) si Sony.

Revenirea pe trend

Profitul net al Advanced Micro Devices (AMD) a urcat cu 55% in 2010, pana la 471 de milioane de dolari iar veniturile cu 20%, pana la 6,49 miliarde de dolari.

Rezultatele sale sunt mai mult decat solide, avand in vedere ca in ultimul trimestru din 2009 gigantul a primit de la Intel 1,24 miliarde de dolari, ca urma incheierii pe cale amiabila a unui conflict in instanta legat de practicile monopoliste ale gigantului. Rezultatele au fost si acum influentate de de obtinerea a 236 de milioane de dolari dar din dispute privind licentele de patente.
Procesoarele Fusion ale AMD, care integreaza atat un procesor central cat si unul grafic cu performante mari s-au dovedit un real succes al companiei, urmand ca Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Sony si Toshiba la lanseze laptopuri cu acestea. Astfel, achizitia ATI s-a dovedit a fi un real succes.

Sursa: CNET
Sursa foto: laptoppimp.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.