Apple prezice sfarsitul hardurilor

Scris de

Apple a prezentat ultima sa creatie destinata sa aspire banii din portofelele clientilor: noua linie MacBook Air. Ce este interesant este ca acestea sunt ultra-subtiri, cat un iPhone 4, si nu au hard fizic, care e inlocuit cu memorie flash de mare capacitate.

Steve Jobs considera noul gadget drept o “combinatie intre un MacBook si un iPad”.

Lipsa hardului inseamna ca MacBook Air porneste aproape instantaneu, bateria il tine sapte ore si poate sta in stand-by pana la 30 de zile. Noua metoda de stocare este cu 90% mai subtire si mai usoara decat hardul unui laptop standard si este si mai de incredere deoarece nu are parti in miscare si deci nici probleme obisnuite cu bad-urile sau alte traznai. Programele si jocurile le puteti descarca ca pe iPad, de pe Mac App Store.

Desigur, in buna traditie Apple, noua inovatie costa mult: modelul cu ecran de 11,6 inci are procesor Intel Core 2 Duo de 1,4 GHz, 2 GB de memorie DDR 3 si capacitate de stocare de 64 GB se vinde la “doar” 999 de dolari pe cand varful de gama cu ecran de 13,3 inci vine cu procesor de 2,13 GHz, stocare la 256 GB ajunge la 1.599 dolari.
Ambele vin cu o camera FaceTime, trackpad cu multitouch si placa grafica nVidia 320M.

Varianta de 11 inci cantareste 1,15 kilograme iar cea de 13 inci 1,45 kilograme.

Noile modele sunt disponibile incepand de azi.

Sursa: Fast Company
Sursa foto: Boing Boing

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.