Apple vrea sa lase operatorii telecom europeni in ofsaid

Scris de

Surse din interiorul marilor operatori telecom europeni au declarat unor contacte al blogului GigaOM ca Apple lucreaza cu compania Gemalto la un model de cartela SIM care le va permite utilizatorilor sa-si cumpere telefonul iPhone direct de pe internet sau de la un retailer. Terminalul va functiona in orice retea, nemaifiind necesara achizitionarea unui plan tarifar dedicat. Telefoanele vor fi activate direct prin intermediul App Store sau de pe siteul Apple.

Cartela va fi integrata in telefon si va functiona in paralel cu cea a utilizatorului. Terminalul va functiona, prin intermediul retelelor Wi-Fi si fara cartela SIM clasica. Avantajul este ca utilizatorii vor putea sa isi aleaga singuri operatorul. Totusi, s-ar putea ca operatorii sa se opuna noii gaselnite Apple, blocand accesul telefoanelor in retelele lor. In Romania, Orange este singurul operator de telefonie mobila care distribuie iPhone, inclusiv ultimul smartphone – iPhone 4, care în curand va putea fi cumparat si de la Vodafone.

Sursa: GigaOM
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Apple lucreaza la un nou tip de SIM care sa permita utilizatorilor sa aleaga ce retea vor, ceea ce este o spaima foarte mare a operatorilor telecom din lume din moment ce nu vor mai avea control asupra utilizatorilor iar acesta va fi transferat gigantului. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.