ARM: tabletele cu Windows 8 au avantaj asupra celor cu Android

Scris de

Windows 8 ar putea avea avantaj asupra Android in zona tabletelor gratie brandului platformei, considera Warren East directorul executiv al ARM Holdings.

“Consumatorii sunt familiari cu Microsoft si foarte familiari cu Windows si sunt mai putin familiari cu ecosistemul Android”, a spus East in timpul conferintei de prezentare a rezultatelor financiare. “Microsoft are avantajul recunoasterii printre consumatori, pe care cei de la Android nu o au”, a mai spus el.
Totusi, East crede ca producatorii de tablete Android au o sansa buna pe acest segment, insa au nevoie doar de mai mult timp. “Cand telefoanele Android au fost lansate initial, a fost gramada de entuziasm. Apoi, de fapt, ele nu au decolat intr-un mod comparativ cu zarva reflectata. Apoi cativa ani mai tarziu – doi ani mai tarziu – jumatate de milion de unitati, 700.000 de unitati sunt activate zilnic. Cred ca ar trebui sa dam Android mai mult timp”, a spus el.

Intre timp, Microsoft are nevoie sa profite de avantajului brandul sau daca vrea ca Windows 8 pe ARM sa fie un succes. “Depinde de Microsoft si vom vedea cat de bine vor exploata acel avantaj, dar cred ca asta e o diferenta fundamentala”, a mai completat el.

Ba mai mult, succesul Windows 8 pe calculatoare si tablete ar putea trage dupa sine si telefoanele cu Windows Phone 7 la vanzari.

Platforma ARM domina prin designul sau zona telefoanelor mobile si a tabletelor in special prin Apple si Samsung, in vreme ce Intel nu e aproape deloc prezenta. Gigantul procesoarelor a prezentat la CES procesoare Medfield pentru telefoane si tablete.
ARM Holdings a primit bani de pe urma vanzarii a 1,2 miliarde de procesoare mobile si inca un miliard de cipuri integrate doar in trimestrul al patrulea din 2011. Compania a raportat profituri nete de 52 de milioane de dolari, in crestere cu 42%, la venituri de 217 milioane de dolari.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: www.techfyre.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.