ASUS aduce un netbook MeeGo la doar 200 de dolari

Scris de

Domnia Microsoft incepe sa paleasca in domeniul netbook-urilor. Dupa ce Samsung si Acer au prezentat doua modele ruland sistemul de operare Chrome OS de la Google, acum inca o lovitura vine sub centura titanului software.

Taiwanezii de la ASUS au lansat Eee PC X101, iar partea frumoasa despre acesta e ca ruleaza MeeGo. Netbook-ul a fost prezentat la Computex si costa doar 200 de dolari pentru ca sistemul de operare e gratis, fiind in fapt un fel de Linux modificat de Intel. Cantareste doar 950 de grame si are o grosime de 17,6 milimetri.
Desigur, venind cu MeeGo, are acesta poarta un “creier” ntel Atom N455 la 1,66 GHz si 1 GB de memorie RAM. Ecranul este de 10,1 inci iar hardul este unul SSD de 16 GB. Mai vine cu doua porturi USB dar nu are unul de retea, ceea ce este o mare lipsa.

ASUS este renumita pentru inventarea din nimic a categoriei netbook-urilor, care s-au vandut ca painea calda pana sa vada lumina zilei tabletele. Sa vedem acum daca a facut iarasi pariul corect. Tare mi-e teama ca la preturile astea, si Microsoft si Google si MacBook Air de la Apple vor avea serios de furca…

Sursa: PC Magazine
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.