Atac la Facebook: Google lanseaza reteaua sociala Google+

Scris de

Chiar daca Google a negat in dese randuri ca vrea sa realizeze o retea sociala iar reprezentantii sai au declarat ca “lumea nu are nevoie de o copie a Facebook, gigantul cautarii a prezentat ieri noua sa viziune asupra social media: Google+.

Desi tinta sa directa este Facebook, gigantul nu a lansat produsul la nivel generalizat si nici cu mare tam-tam: ca si in cazul Gmail la inceput, intrarea se face prin invitatie.

Reteaua vine cu un design simplu, asa cum Google ne-a obisnuit. In privinta optiunilor, aceasta permite adaugarea de prieteni pe diverse grupuri, numite “Circles”. Poti astfel sa-ti setezi grupuri pentru prietenii apropiati, colegii de munca, cunostinte aiurea sau pasionatii de dinozauri, avand astfel un avantaj fata de Facebook. De la Twitter a imprumutat optiunea de a urmari persoane pe care nu le cunosti direct.

Prin “Sparks”, algoritmii Google pot gasi pe internet diverse elemente care sunt pe interesul tau – fotografii, carti, postari pe bloguri sau filmulete.

O alta optiune este “Huddle”, care permite in esenta mesagerie instant conectata intre mai toate platformele posibile precum Android, iPhone sau SMS.

Finalmente, exista o optiune “Hangouts” care este un fel de multi-chat video. Butonul de “Like” al Google este +1 si ne asteptam sa-l vedem pe toate site-urile. Fotografiile se incarca automat pe Picasa. Cu Instant Upload se incarca automat pozele si filmuletele dintr-o aplicatie de mobil. Ca atare trebuie sa ne asteptam si o integrare puternica cu Android.

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: TechCrunch

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.