Atac virtual la Habbo Hotel

Scris de

habboHotii online s-au apucat acum sa atace si copiii. Practic ei falsifica website-uri de jocuri online destinate celor mici pentru a intra in posesia informatiilor de utilizator. In special sunt interesati de aflarea detaliilor de cont a tinerilor jucatori si a detaliilor cartilor de credit ale parintilor lor. “Practic este imposibil pentru copii si chiar si pentru adulti sa faca diferenta intre site-urile adevarate si cele contrafacute”, se arata intr-un comunicat al G Data.

Atacurile de phising sunt directionate, mai nou, catre comunitatea virtuala “Habbo Hotel”. “Furtul informatiilor de cont reprezinta un adevarat pericol deoarece daca un utilizator deja inregistrat isi introduce informatiile pe un site de phishing, hotii de identitate se pot conecta la joc si pot sa participe la joc sub numele unui jucator adevarat. Mai mult decat atat, hotul de cont poate cheltui monedele victimei disponile pe Habbo. Faptasii incearca deasemenea in diferite moduri sa vanda acesti bani virtuali pe bani adevarati. De exemplu, o vanzare are loc pe o platforma de licitatie gen eBay – schimbul banilor virtuali are loc in joc”, spun expertii companiei.

In Germania, un alt spam destul de viclean este pus in circulatie, unul prin care copii sunt foarte posibil sa fie atrasi. “In mod general, monedele Habbo pot fi cumparate de la operatori adevarati prin intermediul unei linii telefonice premium. Taxa este de 3,30 € pe apel pentru 18 monede Habbo. Este nevoie de o identitate Habbo pentru legitimare. Aceasta identitate este creata pentru fiecare utilizator in parte si ca o consecinta, este unica. Hotii online folosesc aceasta modalitate de plata intr-un mod fraudulos”, potrivit comunicatului G Data. Inselatoria include crearea unui simplu blog de catre hoti, care pot apoi sa ispiteasca jucatori Habbo cu ceea ce par a fi monede gratuite. Autorul blog-ului pretide ca identitatea sa Habbo este un cod de administrator. Codul de administrator pare sa faca apelul, astfel incat monedele Habbo sa fie gratuite. Cu toate acestea, prin prezentarea codului de administrator, monedele Habbo care au fost achizitionate, sunt creditate pe contul hotului si nu pe cel al adevaratului cumparator.

Recomandari G Data

Compania recomanda ca toti parintii sa viziteze site-urile pentru o anumita varsta, impreuna cu copiii. “Parintii ar trebui sa supravegheze activitatea pe internet a copiilor lor. in general : utilizatorii ar trebui sa examineze cu atentie URL-ul din browser inainte de a-si introduce numele de utilizator si parola. Pentru o prima inregistrare pe “Habbo Hotel”, ar trebui folosit fara exceptie website-ul sigur al furnizorului https://www.habbo.de/register.

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: http://news.filefront.com

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Esca says:

    Incredibil! Au gasit cum sa faca bani, pe seama copiilor minori. Ce imperinenta! Ar fi bine parintii sa-si supravegheze activitatea copiilor si sa-i indemne la mai multe  jocuri de indemanare, de strategie sau de logica.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.