Calculatoarele cu procesoare ARM, de la vis la realitate

Scris de

ARM Holdings este pe cai mari! Dupa ce ca domina de departe piata smartphone-urilor si a tabletelor, proiectantul de procesoare tinteste si lumea calculatoarelor traditionale.

Warren East, directorul executiv al ARM, a spus ca va fi “dezamagit” daca societatea pe care o conduce va captura doar 20% din piata PC-urilor pana in 2015.
Momentan, firma nu a reusit sa faca incursiuni semnificative in lumea calculatoarelor, care e bine aparata de Intel si arsenalul sau formidabil de procesoare x86.

Totusi, pe masura ce tabletele devin mai “infometate” dupa putere si viteza, noile cipuri ARM, precum urmasul Snapdragon de la Qualcomm care ajunge la patru nuclee de 2,5 GHz, pot rula sanatos cea mai mare parte a laptopurilor sau a PC-urilor normale, cu exceptia celor pentru jocuri.

O poarta de intrare pentru cipurile ARM poate fi Hewlett-Packard (HP) care a anuntat recent ca va porta in acest an sistemul de operare webOS pe calculator.
Alta optiune ar constitui-o netbook-urile cu Android care incep deja sa isi faca aparitia, precum NEC TouchNote, prezentat la Barcelona, sau laptopul OLPC.

In ultimii trei ani granita dintre telefoanele mobile, tablete si calculatoare s-a “incetosat”, astfel incat nu mai poate fi facuta o diferentiere clara. Cum ar fi hibridul Lenovo IdeaPad, care este si laptop si tableta.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: www.notebooklist.net

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.