Calculatorul cat un stecher

Scris de

Nu, nu e vorba de faimosul analist de la televizor, pentru care nici super-computerul Watson nu e de ajuns, ci chiar un PC.

Unul atat de mic, mic, mic incat poti sa-l bagi in priza. La propriu. DreamPlug este un calculator realizat de Globalscale Technologies si miniturizat atat de mult incat poate economisi 96% din costul cu energia unui calculator normal datorita faptului ca are nevoie de doar 5 watti.

Costa 150 de dolari si are un procesor Marvell Sheeva ARM de1,2GHz 512MB of DDR-2- la o frecventa de 800MHz RAM, stocare de 1 GB microSD. Pe partea de conectare vine cu doua porturi gigabit ethernet, doua USB 2.0, un eSATA 2.0, slot de card SD, Wi-Fi b/g, Bluetooth si iesire audio.

Daca va intrebati unde e procesorul video, sa stiti ca n-are. Globalscale Technologies sugereaza ca cele mai bune utilizari pentru DreamPlug sunt sistemele audio high end, automatizarea casei, retelistica, supraveghere video sau cloud computing.

Deci e numai bun de tinut un server de Counter Strike sau de Starcraft

Sursa: Dvice
Sursa foto: Dvice

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.