Contul de Twitter al Fox News a fost victima hackerilor

Scris de

La multi ani de 4 iulie, SUA! Apropo, a murit Obama! Poate suna socant, poate suna amuzant, dar mesaje similare au fost trimise de pe contul oficial si verificat al FoxNewsPolitics de pe Twitter.

Presedintele SUA nu a murit, insa contul redactiei de stiri a cazut pe mana unor hackeri care au decis sa se amuze putin chiar de ziua Americii. Daca tot ai acces la contul uneia dintre cele mai mari redactii de stiri din lume, de ce sa nu anunti ceva socant?

Hackerii au spart contul in jurul orei 2:00 noaptea, ora de pe Coasta de Est (10 dimineata ora Romaniei) si au postat mesaje care spuneau ca presedintele Obama a murit la scurt timp dupa ce a fost impuscat de doua ori intr-un restaurant din Iowa si ca identitatea criminalului este necunoscuta.

Pana la momentul in care anuntul a fost publicat, nu au existat ‘tweets’ pentru vreo doua ore. Contul nu a fost suspendat, iar mesajele false nu au fost sterse, ceea ce inseamna ca hackerii inca au acces la cont.

Canalul de Twitter al Fox News¬†are 33.000 de ‘followers’, adica persoane care urmaresc mesajele publicate. Este lesne de ghicit ca mesajele false s-au raspandit rapid, fiind retrimise iar si iar s-au imprastiat pe internet.

Dupa ce mesajele care declarau moartea presedintelui au fost afisate, au mai existat si alte mesaje, in care hackerii au declarat spargerea contului si, ca sa nu fie nepoliticosi, s-au prezentat ca si ‘the script kiddies’. Link-ul afisat in mesajul care declara acestea ducea catre un alt cont de pe Twitter, care a fost ulterior suspendat.

Dar vreti sa aflati care este ciresica din varful tortului? ”Copilasii” au ceva legaturi apropiate cu ”oamenii mari”, adica grupul de hackeri ”Anonymous”, baietii care au spart site-ul Sony si au cauzat haos. “Suntem in relatii destul de apropiate cu Anonymous, doi dintre membri grupului nostru au fost membrii Anonymous, printre care si eu. Speram sa lucram cu ei in curand” declara un ”purtator de cuvant” al The Script Kiddies.

De ce au ales Fox News? “Am ghicit ca securitatea lor era la fel de proasta ca si modul in care transmit stirile” declara misteriosul purtator de cuvant.

Ca si ceilalti hackeri, The Script Kiddies spun ca si ei au intentii ”pasnice”, adica vor sa gaseasca informatii care ar putea da lucrurile peste cap pentru guverne si alte organizatii care conduc lumea. Mai mult decat atat, se pare ca este doar inceputul. Oare unde am mai auzit asta?

Autor: Andrada Florea

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: MommyLife

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.