Coreea de Sud a interzis contul de Twitter al tovarasilor din Nord

Scris de

Dupa ce tovarasii din Coreea de Nord tocmai ce au lansat un cont oficial de Twitter saptamana trecuta, Comisia de Standarde in Comunicatii a Coreei de Sud l-a interzis, deoarece tweet-urile de pe el contin “informatii ilegale”, ce incalca legile sud-coreene ale securitatii.

Interdictia vine sa marcheze deschiderea unui nou front pentru cele doua tari aflate tehnic in razboi. Contul oficial al Coreei de Nord se numeste @Uriminzok, care se traduce drept “Poporul nostru/natiunea”, potrivit Mashable, care citeaza AP. Dupa numai 36 de “ciripituri” updatate, contul a atras deja 9.000 de urmaritori.

Majoritatea tweet-urilor preamaresc Nordul in timp ce se ia la harta cu Sudul si cu SUA. Coreea de Nord a lansat si un canal oficial de Youtube cu o luna inaintea lansarii contului de Twitter, cam cu acelasi nume, Uriminzokkiri.
Ca si pe Twitter, cele mai multe videoclipuri urcate sunt propaganda, promovand valorile si virtutile Coreei de Nord, numind in acelasi timp Coreea de Sud drept “adepti ai razboiului”
In total Coreea de Sud a blocat 64 de site-uri nord-coreene sau care sunt pro.

Sursa: Mashable
Sursa foto: Mashable

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.